Utazási feltételek

Általános üzleti feltételek

1. Szerződéskötés 

A www.balaton-apartman.hu Winklerné Csehi Mónika   ( továbbiakban: balaton-apartman.hu ) 8637 Balatonőszöd Szabadság u.69. nyaralótulajdonosok megbízásából közvetít nyaralóházakat, apartmanokat, szobákat. A közvetítő jogosult a szerződések megkötésére. A  kizárólag balaton-apartman.hu közvetítőként lép fel a vendég és a bérbeadó között.

2. Foglalás és visszaigazolás 

A foglalást telefonon történt egyeztetés után kérnénk írásban is ( e-mailben) megküldeni. A foglalást közvetítő írásban (mail) visszaigazolja.

balaton-apartman.hu csupán közvetítőként szerepel a ház tulajdonosa és a bérlő között.

3. Árak

Az árlistában feltűntetett árak mellett az alábbi összegek kerülnek felszámításra ( visszaigazolás alapján):

  • Háziállat
  • Klíma
  • Idegenforgalmi adó: a helyi önkormányzta döntése alapján ( 18 év felett )
  • Kaució: 30.000,- Ft., amely a nyaralás befejeztével a bérlőnek visszajár, amennyiben nem keletkezett kár az ingatlanban. A bérlő a teljes kárösszegért felelős, nem csak a befizetett kaució összegéig. Ha a kárösszeg magasabb, mint a kifizetett kaució, a vendég a kulcs leadásakor köteles a különbözetet megfizetni. Amennyiben a vendég hazaérkezése után derül ki a károkozás, utólag is köteles azt megtéríteni.

4.   Érkezés-elutazás

A lefoglalt nyaraló kulcsát az érkezés napján 14.00 és 18.00 óra között lehet átvenni. Amennyiben ezen az időponton belül nem sikerül megérkezniük, kérjük szíveskedjenek bennünket telefonon értesíteni. Aki nem érkezik meg 20.00 óráig, a nyaralót csak másnap reggel 8.00-tól foglalhatja el. Amennyiben nem kapunk jelzést és 20.00 óráig nem vették át a kulcsot, úgy az irodának és a tulajdonosnak jogában áll a házat 12 óra eltelte után más vendég részére tovább értékesíteni.
Az elutazás napján főszezonban legkésőbb 9.00 óráig, közép, elő- és utószezonban 10.00 óráig kérnénk a házat rendezett állapotban elhagyni (a szemetet zsákban vagy zacskóban kitenni az utcára, az edényeket elmosogatni, elrakni, felsöpörni ), s a kulcsokat leadni.
Előrehozott elutazás esetén nem jár visszatérítés, tehát a lefoglalt napok fizetendők.

5. A bérlők létszáma

A nyaralóban csak az érkezéskor bejelentett személyek lakhatnak. A létszámuk nem haladhatja meg a ház katalógusban megadott maximális befogadóképességét. A csecsemő és a kisgyerek is 1 főnek számít. Amennyiben többen tartózkodnak az ingatlanban, vagy nem rendeltetésszerűen használják a vendégek a nyaralót, úgy a balaton-apartman.hu  jogában áll felbontani a szerződést a vendég hibájából. Némely nagyobb nyaralónknál lehetőség nyílik arra, hogy kevesebb főre alacsonyabb bérleti díjat kell fizetni. ( Pl. a 8 fős nyaralót 6 fő is kiveheti 6 fős áron. ) Ebben az esetben a tulajdonosnak jogában áll az egyik szobát lezárni. ( Pl. a 4 szobából csak 3 áll rendelkezésre. ) Ha valamennyi szobára szükség van, akkor a ház teljes ára fizetendő.

6. A házak berendezése és felszereltsége 

A nyaralók a tulajdonosaik ízlése szerint vannak berendezve, ezért különböznek egymástól. Minden nyaraló teljesen be van rendezve a szükséges bútorzattal, fel van szerelve a maximálisan megadott létszámnak megfelelő mennyiségű konyhai eszközökkel, edényzettel, rendelkezik főzési lehetőséggel, hűtőszekrénnyel, filteres kávéfőzővel, kerti grillsütővel, TV-vel, ágyneművel, ágyneműhuzattal, hideg-meleg vízzel, 220 voltos áramforrással. A tulajdonosok technikailag kifogástalan és tiszta állapotban adják át a nyaralót. Amennyiben valamilyen probléma felmerülne, kérjük azonnal értesítsék irodánkat, hogy tudjunk segíteni. A hiba elhárítására a tulajdonosnak 24 óra áll rendelkezésére. A nyaralók leírásánál szereplő, a tulajdonos által megadott távolsági adatok a ház körülbelüli légvonalbeli távolságát mutatják a legközelebbi fürdési lehetőséghez, bolthoz, étteremhez.

7. A bérlő kötelezettségei 

A bérlő vállalja, hogy a bérelt nyaralót rendeltetésszerűen használja, abban kárt nem okoz.
Köteles az általa esetlegesen okozott károkat az iroda felé azonnal bejelenteni és megtéríteni. Amennyiben ez nem történik meg, s a következő vendég nem tudja a nyaralót megfelelően használni, úgy köteles az ezzel kapcsolatos anyagi károkat is viselni.
A bérlő a nyaralót rendezett állapotban hagyja el.
A foglalás megtörténtével a bérlő elfogadja a   balaton-apartman.hu általános üzleti feltételeit és az adatvédelmi szabályzatot.

8. A balaton-apartman.hu kötelezettségei 

A balaton-apartman.hu vállalja a közvetítés lebonyolítását. A mindenkori háztulajdonos felel a nyaraló kifogástalan műszaki állapotáért, tisztaságáért, rendezettségéért, valamint az objektum leírásának helyességéért. Amennyiben a lefoglalt nyaraló tulajdonosa valamilyen okból a bérlő által bérelt ingatlant nem tudja rendelkezésre bocsátani, úgy a balaton-apartman.hu megpróbál egy azonos, vagy magasabb színvonalú csereházat biztosítani. Amennyiben a lefoglalt nyaraló nem áll rendelkezésre, s a csereház nem felel meg a bérlőnek, jogában áll a bérléstől visszalépni. Ebben az esetben a bérbeadó a bérlő által befizetett foglalót visszaküldi a bérlőnek. Ha a bérlő elfogadta a csereházat, utólagos kártérítésre nem jogosult. A balaton-apartman.hu semmiképpen nem vonható felelősségre balesetek, törések, veszteségek esetén, bármi is lenne ennek okozója, beleértve a vis maiort is. Minden problémát a háztulajdonos felé kell benyújtani. A balaton-apartman.hu szervize rendelkezésre áll, hogy segítsen megoldani az esetleges problémákat.

9. A vendég által történő visszamondás 

A vendég a bérleti idő kezdete előtt a foglalástól mindenkor visszaléphet. A visszamondást mindenképp írásban kérjük benyújtani a nyaraló nevének valamint a bérelt időszak adatainak megadásával. A visszamondás időpontjának a felmondólevél irodánkhoz történő beérkezése számít. Irodánk ezt továbbítja a bérbeadó felé, aki az alábbi tételeket számolja fel ebben az esetben.
Visszamondás költségei: - a foglaló összege, amennyiben visszamondás nem történt, de a vendég nem érkezik meg: a bérleti díj 100%-a.

A jelenlegi vírushelyzet miatt lemondott foglalásokra egyedi feltételek érvényesek.

10. balaton-apartman.hu elérhetőségei

Winklerné Csehi Mónika EV:
8637 Balatonőszöd, Szabadság  utca 69.
Mobil: + 36 20 3880 513
E-Mail: info@balaton-apartman.hu
Nyitva tartás naponta: Főszezonban: 8.00 – 18.00 óráig 
Közép-, elő- és utószezonban: 9.00 – 17.00 óráig